KNX/EIB (domotica) is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering en afstandsbediening het wonen gemakkelijker, veiliger en goedkoper maakt. Voorwaarde daarvoor is dat al bij het ontwerp wordt gekozen voor een KNX/EIB-installatie. 

KNX/EIB is in eerste instantie niets meer dan een groene kabel, die samen met de elektriciteitsleidingen in de wanden wordt weggewerkt. De intelligentie komt later: die zit in de tastsensoren of in besturingscentrales als de Gira SmartSensor of de Gira InfoTerminal Touch. Deze apparaten vervangen de gangbare schakelaars en verzenden besturingscommando's via de busleidingen – aan lampen, jaloezieën of rolluiken, de muziekinstallatie en andere apparaten met KNX/EIB-functionaliteit. 

Ook complexe oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Dan is echter het gebruik van een Gira HomeServer of FacilityServer aan te bevelen: hier komen alle informatiestromen samen en van hieruit worden de commando's verzonden die bijvoorbeeld radiatoren omhoog of omlaag regelen en daarbij helpen om energie te besparen. 

Gertenbach Elektro kan praktisch elke gewenste functie realiseren. Een groot voordeel van een KNX/EIB installatie is dat het systeem kan op elk moment worden gewijzigd en uitgebreid, zonder stof en lawaai. Wanneer nieuwe of andere functies worden gewenst, kunnen die eenvoudig worden geprogrammeerd.