Offerte aanvraag

Heeft u interesse in één van de diensten van Gertenbach Elektro. Of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op 078-6512555

KNX/EIB (domotica) is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering en afstandsbediening het wonen gemakkelijker, veiliger en goedkoper maakt. Voorwaarde daarvoor is dat al bij het ontwerp wordt gekozen voor een KNX/EIB-installatie. 

KNX/EIB is in eerste instantie niets meer dan een groene kabel, die samen met de elektriciteitsleidingen in de wanden wordt weggewerkt. De intelligentie komt later: die zit in de tastsensoren of in besturingscentrales als de Gira SmartSensor of de Gira InfoTerminal Touch. Deze apparaten vervangen de gangbare schakelaars en verzenden besturingscommando's via de busleidingen – aan lampen, jaloezieën of rolluiken, de muziekinstallatie en andere apparaten met KNX/EIB-functionaliteit. 

Ook complexe oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Dan is echter het gebruik van een Gira HomeServer of FacilityServer aan te bevelen: hier komen alle informatiestromen samen en van hieruit worden de commando's verzonden die bijvoorbeeld radiatoren omhoog of omlaag regelen en daarbij helpen om energie te besparen. 

Gertenbach Elektro kan praktisch elke gewenste functie realiseren. Een groot voordeel van een KNX/EIB installatie is dat het systeem kan op elk moment worden gewijzigd en uitgebreid, zonder stof en lawaai. Wanneer nieuwe of andere functies worden gewenst, kunnen die eenvoudig worden geprogrammeerd.

Noodverlichting

Van Lien Evago

Wist u dat noodverlichting jaarlijks gekeurd moet worden? Gertenbach Elektro ontzorgt u graag door jaarlijks onderhoud te plegen.

lees verder...

Contact

Gertenbach Elektro
Laan der Verenigde Naties 291
3318 LA Dordrecht
T 078-6512555
E info@gertenbach-elektro.nl

Ga naar boven